About Winterpret

Plaisirs d'hiver événement

In de maand december spreidt zich een fonkelend deken van licht uit over de kern van de hoofdstad, die dan als decor fungeert voor allerlei activiteiten en vermaak. Winterpret is ontegensprekelijk hét Brusselse evenement van het einde van het jaar. Het maakt van Brussel een zeer populaire toeristische bestemming tijdens de feestdagen en speelt een belangrijke economische rol.
Zo’n 260 chalets staan opgelijnd in het centrum van de stad langs een sprookjesachtig traject van 2,5 km dat jaarlijks ongeveer 3 miljoen bezoekers trekt. Een grote ijspiste op het De Brouckèreplein lokt tienduizenden schaatsliefhebbers. Een uniek klank- en lichtspel op de Grote Markt, waar in het midden de reusachtige kerstboom prijkt, weet iedereen te fascineren in deze eindejaarsperiode.

Lichtinstallaties, een reuzenrad, verrassende draaimolens, gastronomische specialiteiten, fanfares, koren … Zoveel activiteiten en attracties die jong en oud in vervoering brengen.

Video Winterpret
brussels-by-light-teaser-video
Video afspelen
Foto's Winterpret
ABOUT

WINTERPRET

Sinds 2001 laat Winterpret tijdens de eindejaarsperiode het hart van de Belgische hoofdstad net ietsje sneller slaan. Bovenop de originele chalets voor lekkerbekken, biedt dit onmisbare evenement, dat georganiseerd wordt door de Stad Brussel, een uitgebreide programmatie, verrassende attracties en kwalitatieve animatie. Brusselaars en bezoekers van overal (her)ontdekken het rijke Brusselse erfgoed in een gezellige, intieme sfeer.

Met een duidelijke voorkeur voor de korte keten en efficiënte oplossingen qua recyclage en eco-verantwoordelijkheid bekrachtigd het evenement haar wens om de overgang te maken naar een duurzamere en rechvaardigere wereld.
Winterpret illustreert, op het kruispunt van culturen, geschiedenis en generaties, de Brusselse diversiteit en pleit voor openheid en generositeit.
Het is zonder enige twijfel HET eindejaarsevenement in
Brussel !

DOWNLOAD
PRESS PACK
brussels-by-light-teaser-video
Video afspelen
Plaisirs d'hiver événement
DOWNLOAD
PRESS PACK