About FÊTE DE LA FÉDÉRATION WALLONIE BRUXELLES

ffwb-2020

Het Brusselse luik van het Feest van de Federatie Wallonië-Brussel vindt plaats in het laatste weekend van september op de Grote Markt. Sinds vele jaren stelt Brussels Major Events zijn knowhow en ervaring ten dienste van de Federatie om telkens opnieuw een succes te maken van deze happening.

De overheidsinstanties van de Federatie Wallonië-Brussel organiseren evenementen die het culturele, muzikale en artistieke erfgoed van Wallonië en Brussel in de kijker zetten. De feestelijkheden vinden onder andere op de Grote Markt plaats en zijn volledig gratis. Het is een doeltreffende manier om het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en zijn nationale en internationale uitstraling onder de aandacht te brengen.

De evenementen, met hun aantrekkelijke en gevarieerde programma’s, verlopen in een gemoedelijke sfeer en richten zich tot het hele gezin. Voor de duur van een avond zetten een vijftiental Franstalige artiesten het mooiste plein ter wereld in vuur en vlam. La Une (RTBF) zendt dit uitzonderlijke gebeuren live uit in prime time en TV5 Monde verzorgt de herhalingen.

Foto's Fête de la Fédération Wallonie Bruxelles
ffwb-2020-header
ABOUT

Fête de la fédération Wallonie Bruxelles

Een uniek evenement onder uitzonderlijke omstandigheden! Op vrijdag 25 september 2020 vond, met het oog op de geldende sanitaire maatregelen, het Feest van de Federatie Wallonië-Brussel op de Grote Markt plaats in een heel bijzondere sfeer: 400 toeschouwers, de meesten van hen de gelukkige winnaars van allerhande wedstrijden, namen er plaats aan tafels van vier, als in een heus café-theater, waardoor de sanitaire regels konden worden nageleefd.

Het was ook een uitgelezen kans om samen uitgebreid feest te vieren: het evenement werd vanaf 20.50 uur live uitgezonden op La Une en Vivacité.

Dit was het moment om samen met de Stad Brussel en de Federatie Wallonië-Brussel onze steun te betuigen aan de culturele sector, die sterk getroffen is door de gezondheidscrisis. Dertien 100% Belgische artiesten beklommen met veel enthousiasme het podium: Typh Barrow, Lous and the Yakuza, Loïc Nottet, Tanaë, Blanche, Noé Preszow, Saule & Alice on the Roof, Charles, Delta, Claire Laffut, Caballero & Jeanjass, Suarez, Plastic Bertrand.

Infos: www.lafetefwb.be

DOWNLOAD
PRESS PACK